رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای از حذف درصد تخفیف از قفسه فروشگاه های زنجیره ای از امروز خبر داد و گفت: از این به بعد فقط قیمت روی کالا درج خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف مرکز استان بوشهر به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، امیرخسرو فخریان رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای امروز در نشستی خبری در جمع خبرنگاران درباره اتهامات جدیدی که به فروشگاههای زنجیرهای در خصوص تبانی با تولید کننده برای درج قیمت بالاتر بر روی کالا و ارائه تخفیف به مشتریان که اخیراً در فضای مجازی منتشر شده، گفت: کالاهایی که در فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشود در سطح شهر و تمام سوپرمارکتهای دیگر نیز قابل خریداری است. حداکثر ۵ درصد کالاهایی که در فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشود به صورت انحصاری به این فروشگاهها داده میشود. بنابراین مردم میتوانند قیمت روی کالا را با فاکتورهایی که فروشگاههای زنجیرهای به آنها میدهند و همچنین با سایر فروشگاهها و سوپرمارکتها مقایسه کنند.
وی افزود: از آنجایی که فروشگاههای زنجیرهای به دنبال تهیه کالا از برندهای با کیفیت مطلوب هستند، تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد فروش تولیدات کارخانهها در فروشگاههای زنجیرهای است و ۸۵ درصد تولیدات آنها در دیگر سوپرمارکتها در سراسر کشور توزیع میشود.
مدیر عامل یک فروشگاه زنجیرهای اظهار داشت: به عنوان مثال شرکتهای تولید کننده حبوبات بسته بندی شده، انجمن صنفی تخصصی دارند و هر تغییر قیمتی که بخواهند اعمال کنند باید از انجمن مربوطه مجوز بگیرند. بنابراین همه تولیدکنندگان حبوبات، نرخ را با هم تغییر میدهند. فروشگاههای زنجیرهای نیز برای افزایش قیمت، مصوبه مربوطه را تأیید کرده و یک ماه پس از دیگر فروشگاهها این افزایش قیمت را اعمال میکنند. ما تا یک ماه کالاها را با قیمت قبل به مردم عرضه میکنیم.
۴ برابر سالهای قبل ناچار شدیم بارکد قیمت تغییر دهیم!
فخریان ادامه داد: امسال تغییر نرخها در روی قیمت به طور متوسط یک و نیم برابر و از نظر تعداد تغییرها به طور متوسط سه و نیم برابر رخ داده است. به عنوان مثال نوشابه امسال ۵ بار تغییر نرخ داشت. یا شویندهها دو بار در طول سال جاری افزایش قیمت داشته اند. لذا فروشگاهی که در طول سال سه هزار بارکد در سیستم اعمال میکرد از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ هزار بارکد جدید در سیستم خود اعمال کرده است.
سرعت تغییر قیمت مجال اصلاح برچسب قفسه را نمیدهد!
رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای درباره اینکه چرا برخی از مردم تغییر قیمت روی کالا را نمیبینند ولی در فاکتورها نرخ اعلام شده با نرخ روی کالا متفاوت است، تصریح کرد: به دلیل تعدد تغییر قیمت کالاها در سال جاری، برخی از قفسهها ممکن است از کالای مورد نظر، تعدادی از آن کالا باقی مانده باشد که هنوز با قیمت سابق در قفسه توزیع میشود اما در سیستم فروشگاه نرخ جدید اعمال شده است. به همین دلیل مردم فکر میکنند فروشگاه سر خود قیمتها را افزایش داده است و تخفیفها کاذب است.
وی علت تغییرات متعدد کالاها را نبود مواد اولیه برای تولید کننده عنوان و بیان کرد: به عنوان مثال به دلیل کمبود روغن، توزیع کنندههای چیپس نرخ آن را امسال چند بار تغییر دادند لذا به ما فشار میآورند تا نرخهای جدید را به مشتری اعلام کنیم.
فروشگاههای زنجیرهای تورم را ۱۵ درصد کنترل کردند
فخریان با اعلام اینکه چرا به تولید کنندهها اتهام دزدی و تبانی با فروشگاههای زنجیرهای وارد میکنید؟ گفت: آیا کسی که میلیاردها تومان سرمایه گذاری کرده تا یک شرکت تولیدی راه اندازی کند، حاضر است با فروشگاههای زنجیرهای تبانی کند؟ این در حالی است که فروشگاههای زنجیرهای نقش کنترل کننده قیمتها را دارند نه گران کننده آن را. ما از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط تورم را ۱۵ درصد کنترل کردیم. ما حتی به تولید کننده ها اعلام کردیم حاضریم سود خود را کمتر کنیم اما قیمت روی کالا را افزایش ندهند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای با تأکید بر اینکه ما در اتحادیه شرکتهای فروشگاههای زنجیرهای، بازرس داریم و شش هزار فروشگاه زنجیرهای در سراسر کشور تحت بازرسی اتحادیه است، اظهار داشت: فروشگاههای زنجیرهای تنها فروشگاههایی هستند که به مردم فاکتور میدهند و تا پیش از این هیچ فروشگاهی به خریداران فاکتور ارائه نمیداد. از همه مردم میخواهم هر کالایی که از فروشگاههای زنجیرهای خریداری میکنند نرخها را با سایر فروشگاهها و سوپرمارکتها، مقایسه کنند.
وی افزود: شش هزار فروشگاه زنجیرهای در ایران داریم در حالی که ترکیه ۴۰ هزار فروشگاه زنجیرهای دارد. سهم خرده فروشیها از بازار کشورمان بالای ۸۰ درصد است اما سهم فروشگاههای زنجیرهای ایران از بازار خرده فروشی ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
فخریان تأکید کرد: از امروز قرار است فروشگاههای زنجیرهای به تدریج برچسب تخفیف قیمت (shelf lable) قفسه را از روی قفسهها حذف کنند و همان قیمت روی کالا به مردم نمایش داده شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی صنعت غذا و کشاورزی ایران
لینک خبر: yun.ir/hcl754